PADAŽAI/UŽTEPAI TRAŠKUČIAMS
|komentarų nėra
teta (past/copy)
Tadžiki padažas
Agurkai
Natūralus jogurtas (toks pat kiekis, kaip ir agurkų)
Druska
Česnakai
Baltieji pipirai
Nulupkite pusę agurkų, likusius palikite neluptus. Visus agurkus sutrinkite stambia trintuve ir nukoškite jų sultis. Jogurto skystį taip pat nukoškite – tam tinka ir paprastas kavos filtras. Agurkus sumaišykite su koštuvėlyje likusiu jogurtu, pagardinkite baltaisiais pipirais, druska, trintais česnakais. Padažą ragaukite su paprikos skonio „Estrella“ traškučiais.
Baklažanų ir fetos sūrio padažas
Baklažanai
Fetos sūris
Raikyta balta duona
Krapai
Druska
Sojos aliejus
Česnakai
Baltieji pipirai
Baklažanus pakepinkite keptuvėje tol, kol jų odelė šiek tiek – tačiau ne per daug – apdegs. Tada atvėsinkite juos, odelę nulupkite, o nepjaustytus baklažanus sudėkite į plaktuvę. Įdėkite ir baltos duonos minkštimą, įpilkite aliejaus, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir viską suplakite. Plakite tol, kol susidarys tiršta masė. Sumaišykite ją su kubeliais supjaustytu fetos sūriu ir patiekite drauge su svogūnėlių ir sūrio skonio „Estrella“ traškučiais.
Aštrus pomidorų “salsa” padažas
Pomidorai
Žalioji citrina (laimas)
Actas 9%
Druska
Sojos aliejus
Baltieji pipirai
Pomidorus kelioms sekundėms įmerkite į verdantį vandenį ir iš karto įmeskite į šalto vandens indą. Jų odelė atšoks ir ją lengvai nulupsite. Nuluptus pomidorus perpjaukite skersai ir išimkite visas sėklytes – padažui naudojamas tik minkštimas. Supjaustykite jį smulkiais kubeliais, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, užpikite actu ir aliejumi, užberkite druską ir baltuosius pipirus. Viską gerai sumaišykite ir, kad padažas įgautų skonį, palaikykite jį bent 6 valandas ir ragaukite su bet kuriais „Estrella“ traškučiais.
Avokado užtepas
Citrinų sultys
Alyvuogių aliejus
Raudonasis čili pipiras
Druska
Avokadai
Česnakai
Juodieji pipirai
Avokadus nulupkite, išimkite jų kauliukus. Šaukštu išimkite minkštimą – jis bus naudojamas užtepui. Pasistenkite vienu kartu išimti kuo didesnį avokado minkštimo kiekį – taip avokadas mažiau liesis su metalu.
Kad avokadai nepajuoduotų, užpilkite juos citrinos sultimis. Į tą patį indą įdėkite druską, pipirus, sutrintus česnakus, raudonąjį čili. Viską sutrinkite bulvėms trinti skirta rankine trintuve– trinkite tol, kol liks maži avokado gabalėliai.
Užtepą galite tepti ant lygaus pjaustymo „Estrella“ traškučių su krapais ir svogūnais.
Tepamas sūris su žolelėmis
Česnakai
Bazilikas
Krapai
Druska
Grietinė
Varškės kremas
Baltieji pipirai
Visus produktus sumaišykite, kol gausite vientisą masę. Ragaukite su lygaus pjaustymo sūrio skonio „Estrella“ bulvių traškučiais.
Šokoladiniai traškučiai
Juodasis „Karūnos“ šokoladas
Šokoladinis sviestas
„Estrella“ (bet kokie)traškučiai
Šokoladą išlydykite, įmaišykite sviestą ir traškučius. Viską supilkite ant atšaldyto paviršiaus ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
MIGLĖS TRIGRAŠIS 😛 Xebrike, padažiukai tai tikrai skanūs,bet gal naudokim juos ne su tais “nuodingais” 🙂 traškučiais, a?.. 😆