Adžika(ATNAUJINTA!)

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 2.33 iš 5)
Loading...


tetulė

Adžika su morkomis

nemažos morkos,
4 nemaži pomidorai,
1 saldžioji raudona paprika,
6 raudonos karčiosios paprikos

5 galvutės (ne skiltelės !) česnakų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų,
žiupsnelis maltų lauro lapų.

Visas nuvalytas/išdarytas/nulupinėtas (pomidorai) daržoves permaliau mėsmale su tankiausiu sieteliu, pribėriau prieskonių, druskos. Manau, būtų labai tikę susmulkinti krapai, bet neturėjau. Masę supyliau puodan ir pakaitinau iki užvirė ir dar porą minučių. Supyliau į stiklainius, išėjo du puslitriniai indukai ir dar šiek tiek paragavimui. Laikysiu šaldytuve.

……………..

Klasikinis adžikos receptas

tetule

3 kg pomidorų, 1 kg saldžiųjų paprikų, 150 g aitriųjų paprikų, 300 g česnakų, 300 ml acto, šaukštas cukraus ir 3 šaukštai druskos.

Saldžiąsias paprikas padalykite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite. Galiausiai kartu su sėklomis malkite aitriąsias paprikas. Malinį sudėkite į emaliuotą puodą, parūgštinkite, pasaldinkite, pasūdykite ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.

Pernakt palikite šiltai. Iš ryto masė jau turėtų būti nugrimzdusi, o ant viršaus išsiskyrusios sultys. Jas galite išpilstyti į sterilius butelius – bus puikus prieskonis sriuboms. O pačią adžikos masę sudėkite į sterilius stiklainiukus, uždenkite plastikiniais dangteliais ir per žiemą laikykite šaldytuve.

Šaltinis -l.rytas.lt

……………….

Adžika su morkomis ir  obuoliais

1 kg obuolių, 1 kg morkų, 1kg saldžios paprikos, 2,5 kg pamidorų, 250 gr.česnako. Visus produktus sumalti ir -į puodą, ten pat – 1 stiklinę aliejaus, 1 stiklinę cukraus,1 stiklinę 6 proc.  acto(geriausiai -obuolių), 70gr.  druskos.

Visas daržoves  sumalti, česnakus(atskirai).Suberti jas į puodą, taip pat –  cukrų, druską, aliejų, actą, virinti apie vieną val. Česnakus dėti virimo pabaigoje. Taip pat baigiant virinti galit įmesti karčių pipirų.Baigus išpilstyti į stiklainius ir užsukti.Gavau šį adžikos receptą iš vieno diedulio , o ir pačią adžiką ragavau  – gal kiek skystoka tik buvo , tad gal tų skystimų mažiau pilti.Obuoliai geriausi antaniniai.

Miglės trigrašis:

Pagal šį paskutinį(dieduko icon wink ADŽIKA(ATNAUJINTA!) ) receptą gamina mano svočia, tik ji virina viską 2  val. Dėl to skysčio pertekliaus nebūna. Aš  irgi susigundžiau  😉 .Tik acto visai nepyliau ❗  -nes obuolių dėjau  rūgščių (ne visai subrendusių ananasinių), taip kad rūgšties(paragavus) -pilnos akys. Ir dar trinktelėjau  krapų ir bazilikų. Vietoj aitriosios  paprikos -šiek tiek grūstų pipirų. icon wink ADŽIKA(ATNAUJINTA!) Iš nurodyto kiekio produktų gavosi 8 puslitriniai stiklainiai.

Net šviežias/karštutukas šis  “makalas” labai skanus -net su banaliai virtomis šviežiomis bulvėmis;)

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011