BAKLAŽANAI SU RIEŠUTAIS (nigvziani badridžani)
|komentarų nėra
Spurga
3 nedideli baklažanai
200 gr graikinių riešutų
druskos, maltos paprikos pagal skonį
ryšelis šviežios arba žiupsnelis džiovintos kalendros
1 svogūnas
2-3 skiltelės česnako
1 arb. šaukštelis chmeli-suneli (ar kitų kaukazietiškų prieskonių, šafrano)
1-2 arb. šaukšteliai adžikos (jei norime aštrumo)
Baklažanus supjaustyti išilgai 1 cm plokštelėmis (lupti nereikia), dėti į pasūdytą vandenį ir palaikyti 15-20 min., kad dingtų kartumas. Kepti iš abiejų pusių augaliniame aliejuje, kol gražiai pagels. Sudėti lėkštėje.
Įdaras: mėsmale permalti graikinius riešutus, svogūną, česnaką, kalendrą, pasūdyti, įberti chmeli-suneli (ar kitką ką turime), adžiką, raudonosios paprikos pagal skonį. Gerai išmaišyti, įpilti truputį vandens, kad masė būtų ne tokia tiršta, vėl gerai išmaišyti. Turi išeiti tirštoka košelė – kaip varškės kremas.
Baklažano plokšteles storai ištepti mase, perlenkti perpus, viršų taip pat aptepti. Sudėti lėkštėje, galima puošti žalumynais. Atšaldyti šaldytuve.
P.S.: šio patiekalo variacijų yra labai daug. Ypač laisvai „traktuojami“ žalumynai – galima dėti viską, kas prie širdies – bazilikų, petražolių, salierų. Dar kartais pilamas valgomasis šaukštas obuolių acto, o geriausia – granatų sulčių, puošiama granatų sėklytėmis.