BAKLAŽANAI SU RIEŠUTAIS (nigvziani badridžani)

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Spurga
3 nedideli baklažanai
200 gr graikinių riešutų
druskos, maltos paprikos pagal skonį
ryšelis šviežios arba žiupsnelis džiovintos kalendros
1 svogūnas
2-3 skiltelės česnako
1 arb. šaukštelis chmeli-suneli (ar kitų kaukazietiškų prieskonių, šafrano)
1-2 arb. šaukšteliai adžikos (jei norime aštrumo)

Baklažanus supjaustyti išilgai 1 cm plokštelėmis (lupti nereikia), dėti į pasūdytą vandenį ir palaikyti 15-20 min., kad dingtų kartumas. Kepti iš abiejų pusių augaliniame aliejuje, kol gražiai pagels. Sudėti lėkštėje.
Įdaras: mėsmale permalti graikinius riešutus, svogūną, česnaką, kalendrą, pasūdyti, įberti chmeli-suneli (ar kitką ką turime), adžiką, raudonosios paprikos pagal skonį. Gerai išmaišyti, įpilti truputį vandens, kad masė būtų ne tokia tiršta, vėl gerai išmaišyti. Turi išeiti tirštoka košelė – kaip varškės kremas.
Baklažano plokšteles storai ištepti mase, perlenkti perpus, viršų taip pat aptepti. Sudėti lėkštėje, galima puošti žalumynais. Atšaldyti šaldytuve.

P.S.: šio patiekalo variacijų yra labai daug. Ypač laisvai „traktuojami“ žalumynai – galima dėti viską, kas prie širdies – bazilikų, petražolių, salierų. Dar kartais pilamas valgomasis šaukštas obuolių acto, o geriausia – granatų sulčių, puošiama granatų sėklytėmis.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011