Adžika : klasikinis receptas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 10 , reitingas: 3.70 iš 5)
Loading ... Loading ...

tetule

Šį savaitgalį jau konservavau agurkus ir kažkaip liūdnoka buvo - kaip ir visada, kai mielieji konservavimai prasideda, primindami, kad ruduo jau greitai…

3 kg pomidorų, 1 kg saldžiųjų paprikų, 150 g aitriųjų paprikų, 300 g česnakų, 300 ml acto, šaukštas cukraus ir 3 šaukštai druskos.

Saldžiąsias paprikas padalykite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite. Galiausiai kartu su sėklomis malkite aitriąsias paprikas. Malinį sudėkite į emaliuotą puodą, parūgštinkite, pasaldinkite, pasūdykite ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.

Pernakt palikite šiltai. Iš ryto masė jau turėtų būti nugrimzdusi, o ant viršaus išsiskyrusios sultys. Jas galite išpilstyti į sterilius butelius – bus puikus prieskonis sriuboms. O pačią adžikos masę sudėkite į sterilius stiklainiukus, uždenkite plastikiniais dangteliais ir per žiemą laikykite šaldytuve.

Šaltinis -l.rytas.lt

panašūs įrašai



1 komentaras


  1. Vilius sako:

    Sode užsiauginome piktųjų pipirų. Manau, kad šis receptas man patiks.

Pasisakyk ir tu!

*



visos teisės saugomos © 2006-2011