Paprikos, marinuotos obuolių sultyse
|komentarų nėra
Miglė
Pagal šį receptą konservuoju paprikas jau ne pirmus metus, labai skanios -saldžiarūgščios, puikiai laikosi , nė vienas stiklainis nė karto neiššovė 😉
3 kg paprikos reikia:
1 Ltr obuolių sulčių,
1,5 stiklinės cukraus,
1 stiklinė aliejaus,
2 šaukštai (nubraukti) druskos.
Paprikas supjaustom į keturias dalis išilgai. Sultys geriausiai -šviežiai spaustos, kuo rūgštesnės -tuo geriau. Jas užvirinam, nugraibom putas, supilam visus marinato ingredientus, užvirinam ir pilam ant paprikų. Blanširuojam jas marinate 15 – 20 minučių (kol kiek suminkštės), pabaigoje galim įdėti šaukštą medaus.
Karštas paprikas ir marinatą pilam į iškaitintus stiklainius ir užsukam.
Iš 7, 5 kg šviežių paprikų man gavosi 8 stiklainiai marinuotų. Dar atliko apie 1 litrą marinato. Labai skanus ir šiaip paskanauti. Bet galime jame (vėl pakaitinus) ir pomidorų užkonservuoti. Garantuoju -bus beprotiškai 😈 skanu 😉 Dar šio marinato likučiais galima skaninti daržovių troškinius/sriubas.
❗ Beje -šis receptas (marinatas be acto) -idealiai tinka žmonėms, sergantiems podagra ir kitomis ligomis, dėl kurių konservai su actu netinka.