AGURKŲ… ŠERBETAS
|komentarų nėra
Apie 0.5 kg nuluptų ir nusėklintų agurkų gerai sutriname blenderiu.
Apie 300 g cukraus užpilame 250 g vandens ir pakaitiname, kol ištirps.
Agurkų masę sumaišom su cukraus sirupu ir 3-4 žaliųjų citrinų sultimis.
Rūgštumą tikriname ragaujant, tik reikia prisiminti, kad užšalusi masė bus šiek tiek silpnesnio skonio.
Tada viską pilame į vieną ar kelis plokščius plastmasinius indus, uždengiam ir dedame į šaldiklį. Po 2-3 val. išsitraukiam ir pamaigom paviršių šakute, kad masė susigarbanotų. Taip pakartojam kelis kartus. Arba nekartojam – žiūrint kada įdėjom į šaldiklį ir… ar dar neatėjo naktis. 😉 Žodžiu, geriausia, kad būtų sušalę ne į vientisą luitą, o gautųsi toks žalsvas „sniegelis“.
Dar vienas variantas būtų agurkų „granita“: tuomet panaudojamos tik nuspaustos agurkų sultys, o minkštimas išmetamas. Gal ir geriau, bet baisiai jau gaila to agurko 😉
Spurga