AGURKŲ… ŠERBETAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

Apie 0.5 kg  nuluptų ir nusėklintų agurkų gerai sutriname blenderiu.
Apie 300 g  cukraus užpilame 250 g vandens ir pakaitiname, kol ištirps.
Agurkų masę sumaišom su cukraus sirupu ir 3-4 žaliųjų citrinų sultimis.
Rūgštumą tikriname ragaujant, tik reikia prisiminti, kad užšalusi masė bus šiek tiek silpnesnio skonio.
Tada viską pilame į vieną ar kelis plokščius plastmasinius indus, uždengiam ir dedame į  šaldiklį. Po 2-3 val. išsitraukiam ir pamaigom paviršių šakute, kad  masė  susigarbanotų. Taip pakartojam kelis kartus. Arba nekartojam – žiūrint kada įdėjom į šaldiklį ir… ar dar neatėjo naktis.  😉  Žodžiu, geriausia, kad būtų sušalę ne į vientisą luitą, o gautųsi toks žalsvas „sniegelis“.
Dar vienas variantas būtų agurkų „granita“: tuomet  panaudojamos tik nuspaustos agurkų sultys, o minkštimas išmetamas. Gal ir geriau, bet baisiai jau gaila to agurko 😉

Spurga

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011