Konservuojam agurkėlius
|komentarų nėra
zuvele
KORNIŠONAI
2 kg mažų agurkėlių
3-4 vidutinio dydžio svogūnai
2 aitriosios paprikos
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml 9 proc. acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipiraI
Mažus 3-5 cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4 val. mirkyti sūriame vandenyje (1 l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus – žiedais, paprikas – gabalėliais.
Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais ir paprikomis.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70°C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 8 min., 1 l – 10 min., 3 l – 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti
Agurkai svarainių sultyse
Marinatui:
0,5 l vandens
0,5 l svarainių sulčių
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai
šakelė peletrūno
3-4 skiltelės česnako
Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose – marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.
zibute
Agurkai, konservuoti su garstyčiomis
Marinatas atrodo kaip… pamazgos , bet skonis tikrai neblogas.
2 l vandens
400 g garstyčių (košės)
0,5 kg cukraus
0,5 l acto
3 valg. šaukštai druskos
Jokių pipirų ir kt. nereikia.
Blanširuojam agurkus , sukišam juos į stiklainius ir užpilam verdančiu marinatu.