Konservuojam agurkėlius

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 3.67 iš 5)
Loading...

zuvele 
KORNIŠONAI

2 kg mažų agurkėlių
3-4 vidutinio dydžio svogūnai
2 aitriosios paprikos
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml 9 proc. acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipiraI

Mažus 3-5 cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4 val. mirkyti sūriame vandenyje (1 l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus – žiedais, paprikas – gabalėliais.
Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais ir paprikomis.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70°C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 8 min., 1 l – 10 min., 3 l – 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti

Agurkai svarainių sultyse

Marinatui:
0,5 l vandens
0,5 l svarainių sulčių
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai
šakelė peletrūno
3-4 skiltelės česnako

Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose – marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.

zibute 

Agurkai, konservuoti su garstyčiomis

Marinatas atrodo kaip… pamazgos :roll: , bet skonis  tikrai neblogas.
2 l vandens
400 g garstyčių (košės)
0,5 kg cukraus
0,5 l acto
3 valg. šaukštai druskos

Jokių pipirų ir kt. nereikia.

Blanširuojam agurkus , sukišam juos į stiklainius ir užpilam verdančiu marinatu.

 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011