Rauginti agurkai -per porą valandų

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Kai neturim laiko agurkų  raugti tradiciniu būdu -idealus variantas – užraugti sausuoju būdu.

Maždaug 1 kg agurkų imame kaupiną šaukštą druskos, nubrauką – cukraus, kelias stambias česnako skilteles, porą smulkintų lauro lapelių, po pundelį nemenką smulkintų šviežių krapų ir petražolių. Aišku, tikrai nepakenks ir juodųjų serbentų lapai –  jei turite po ranka.

Agurkams nupjaustome galus, galima ir supjaustyti, bent dalį, išilgai – nors perpus. Sudedame  į polietileninį maišiuką ar, tarkime, į plastmasinį indą su dangčiu(kad ir tokį, kuriame paprastai silkes fasuoja, labai patogūs). Apiberiame agurkus žolelėmis, druska ir pipirais, užrišę maišelį ar sandariai užvožę dėžutės dangtį, smarkiai pakratome į visas puses.Procedūrą galima kelis kartus pakartoti. Jau po pusvalandžio bus aišku, kad skanu. O po poros valandų -išvis fantastika 😉

Miglė

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011