ASTROS KEPSNYS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 15 , reitingas: 4.13 iš 5)
Loading...

No comments

  • 4 vištienos krūtinėlių
  • 200 gr grietinėlės
  • 3 virtų kiaušinių
  • 1 st. mirkytų razinų
  • druskos
  • pipirų
  • maltų lauro lapų
  • muskato riešuto
  • 1 žalio kiaušinio
  • smulkių ir stambių džiūvėsių. 

Ant medinės lentelės reikia peilių smulkiai kapoti krūtinėles ir pastoviai laistyti grietinėle. Vištiena sugers visą grietinėlę į save. Baigiantkapoti krūtinėles, sudėti virtus kiaušinius, razinas ir prieskonius. Kai viskas bus susmulkinta, iš skystokos masės ant tos pačios medinės lentelės reikia formuotio netaisyklingo trikampio formos  1-1.5 cm storio kepsnius,pridengt maistine plėvele ir padėt į šaldytuvą kokiai valandai, kad sustingtų. Nebijokit jei atrodys, kad masė skystoka – vištiena tikrai sugers visą grietinėlę į save.  Kai kepsniai jau bus sustingę, juos reikia paniruoti džiūvėsiuose: 1 sluoksnis  -iš smulkių džiūvėsių, 2 sluoksnis  -iš stambių džiūvėsių (kaip drožlės arba šiaudeliai). Jeigu neturit stambių džiūvėsėlių – bus gerai ir dviguba paniruotė iš smulkių džiūvėsių.  Kepam įkaitintam aliejuje  keptuvėje iš abiejų pusių  – kol gražiai apskrus. Ugnis netūrėtų būti labai kaitri, nes kitaip  kepsniai greit apskrus bet vidus liks neiškepęs.

panašūs įrašai

3 Responses to “ASTROS KEPSNYS”

  1. zebra says:

    O žalias kiaušinis paniravimui ?

  2. gaspadine says:

    Vakar dariau “ASTROS” kepsnius. Liuks. Ačiū už receptą…

  3. migle migle says:

    Gaspadine,
    ateik į labas rytas/vakarėlis pasišnekėt 🙂
    Nes čia kažin ar autorė tavo padėkavonę pamatys 🙄 :mrgreen:

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011