ASTROS KEPSNYS
|3 komentarai
No comments
- 4 vištienos krūtinėlių
- 200 gr grietinėlės
- 3 virtų kiaušinių
- 1 st. mirkytų razinų
- druskos
- pipirų
- maltų lauro lapų
- muskato riešuto
- 1 žalio kiaušinio
- smulkių ir stambių džiūvėsių.
Ant medinės lentelės reikia peilių smulkiai kapoti krūtinėles ir pastoviai laistyti grietinėle. Vištiena sugers visą grietinėlę į save. Baigiantkapoti krūtinėles, sudėti virtus kiaušinius, razinas ir prieskonius. Kai viskas bus susmulkinta, iš skystokos masės ant tos pačios medinės lentelės reikia formuotio netaisyklingo trikampio formos 1-1.5 cm storio kepsnius,pridengt maistine plėvele ir padėt į šaldytuvą kokiai valandai, kad sustingtų. Nebijokit jei atrodys, kad masė skystoka – vištiena tikrai sugers visą grietinėlę į save. Kai kepsniai jau bus sustingę, juos reikia paniruoti džiūvėsiuose: 1 sluoksnis -iš smulkių džiūvėsių, 2 sluoksnis -iš stambių džiūvėsių (kaip drožlės arba šiaudeliai). Jeigu neturit stambių džiūvėsėlių – bus gerai ir dviguba paniruotė iš smulkių džiūvėsių. Kepam įkaitintam aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių – kol gražiai apskrus. Ugnis netūrėtų būti labai kaitri, nes kitaip kepsniai greit apskrus bet vidus liks neiškepęs.
O žalias kiaušinis paniravimui ?
Vakar dariau “ASTROS” kepsnius. Liuks. Ačiū už receptą…
Gaspadine,
ateik į labas rytas/vakarėlis pasišnekėt 🙂
Nes čia kažin ar autorė tavo padėkavonę pamatys 🙄