Puoduko pyragas
|komentarų nėra
META
Reikia visko po vieną stiklinę:
miltų, manų, avižinių dribsnių (ėmiau tų smulkiųjų, kur greit išverda), cukraus ir pieno (ėmiau 1,5 stiklinės, nes vienos būtų aiškiai per mažai).
Viską sumaišom ir kepam – apie 45-55 min.
Gavosi toks labai jau vegetariškas ir sausokas, bet karštas ir su pienu – visai skanus. Žodžiu, kas turi vegetarų, galit išbandyti. Man tarsi kažko trūko – gal pertepimo kokio, ar razinų, džiovintų vaisių reikėtų pridėti.
Zosė
Ir aš esu kepusi tą “Puodelio pyraga”.
Tik mano receptas šiek tiek kitoks, jame yra dar 0,5 litro rugšcios uogienės.
Visko reikai po puodeli (ar po stikline):
avižiniu dribsnių
manų kruopų
kvietinių miltų
pieno (arba kefyro)
cukraus
1 arbat. šaukštelis geriamosios sodos
0,5 litro rūgščios uogienės (obuolių, serbentų, slyvų ar pan.)
Soda “nugesinti” kefyru (jeigu su juo kepama) arba sumaišyti su miltais. Visus produktus supilti į dubenį ir labai gerai išmaišyti.
Kepti pradžioje – iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaiteje,
po 15- 20 minučių – padidinti temperaturą iki 150 laipsnių.
Iškepa per maždaug 45 min.
Atvesusį pyragą pertepti rūgščia uogiene.
Tikrai puikus.