Džiovintos ir brendyje mirkytos slyvos šokolade
|2 komentarai
– džiovintas slyvas pamerkiame į brendį/romą/amaretą BENT porai valandų (geriausia -nakčiai).
– ištirpinam juodo šokolado plytelę (ar 2,pagal slyvų kiekį), pora šaukštų grietinėlės ir sviesto šaukštą.
JEI NETINGIM – prilukštenam ir pamerkiam (vandenyje)migdolų.
Tada imam „girtą“ slyvą, į jos vidų – migdolą ir merkiam į šokoladą, leidžiam sustingti (geriausiai šaldytuve).
LABAI SKANU ir dar puiki dovanėlė, pvz. – prie savo darbo meduoliukų….
Markeris
…………….
Miglės trigrašis:
Nerealiai skanu !!! Ir dar didžiulis privalumas -visiškai nesudėtinga pasigaminti.Per praėjusias šventes buvau priversta kuo skubiau pagaminti pakartotiną dozę. 😉 Tiesa, jeigu turime gofruotų saldainių “sijonėlių” iš jau suvalgytų saldainių dėžučių -kiekvieną slyvą šokolade galima iš karto į juos įsodinti -gražiau atrodys . Jeigu grietinėlės neturite -irgi nieko tokio, labai skanu ir be jos 🙂
Chi chi – atvirkščiai su migdolais – pirmiausia užmerkiam (deriausia užpilam karštu vandeniu iš virdulio), o po gero pusvalandžio lukštenam. Jie tiesiog išsineria iš odelių 🙂
🙂
Visai skanu ir…nelukštenti 😉