Kepta jauna lydekaitė
|2 komentarai
teta,
Visi prišmožai(čia jau žemaitiškai)prieskoniai tinka nuostabiai 0,5 kg lydekaitei.Jos vadinasi -neapsiplunksnavusiomis nes tokio svorio jos turi švelnią mėsytę ir mažai ašakų,(didesnės labiau tinka farširavimui).
Prieskoniais ištrintą lydekaitę supjaustyti gabalėliais,makt į kiaušinio plakinį,į miltus,vėl į plakinį ir į keptuvę su karštu sviestu.Tuomet lydekaitė nepraranda savo sulčių,iš viršaus gražiai apskrunda.
Galima valgyti karštą su bulvemis ir apipiltą su atskirai pagamintu grietinės padažu (tik sviestas ir grietinė,druska).Jei norit dėti pipirų -tai tik baltų,nes grietinės padaže juodi atrodys kaip žemės trupinėliai.
Noreciau istroskinti lydeka,kad nebutu asaku 😥
Nu tai tadu, Zitel, permalk ją su visom ašakom bent tris kartus, įtrenk vidun kiaušiaus IR PRIESKONIŲ, arba dar piene išmirkyto batono, o po to ARBA
apvoliok “kotlečiukus” plakiny ir kankink aliejuje keptuvėj,
ARBA
ant garų patroškink juos be plakinio -po 10 min kiekvieną pusę:
belekokį padažą/užpilą paskui užpilsi
Patikėk -bus tikrai labai skanu 😉