Avokadų salotos : su medumi ir riešutais; su lašiša

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

zuvele

 

Avokadų salotos su medumi ir riešutais

600 g salotų
1 nedidelis svogūnas
4 šaukštai vyno acto
druskos
maltų pipirų
2 šaukšteliai skysto medaus
8 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 citrinos sultys
2 nunokusios avokados (Avokadas)
3 šaukštai smulkintų graikinių riešutų
Svogūną susmulkinti, maišyti su actu, druska, pipirais ir medumi, plakant po truputi supilti aliejų.
Nuluptas avokadas perpjauti pusiau, pašalinus kaulus supjaustyti plonais griežinėliais ir pašlakstyti citrinos sultimis.
Salotas susmulkinti, išdėlioti į lėkštutes, ant viršaus dėti avokadas ir aplieti paruoštu uždaru.

 

Avokadų salotos su rūkyta lašiša

  • Salotoms reikės: 2 avokadų, 2 stiebelių žalių svogūnų (žalios ir baltos dalių), trupučio krapų, 150–200 g rūkytos lašišos, ½ citrinos sulčių, tik trupučio druskos, nes lašiša sūri, šviežiai maltų juodųjų pipirų, alyvų aliejaus.Avokadus nuvalyti, supjaustyti plonomis riekelėmis, pašlakstyti citrinos sultimis. Lašišą taip pat supjaustyti plonomis riekelėmis. Krapus, svogūnus smulkiai supjaustyti, truputį pasūdyti, sumaišyti su avokadu, lašiša, supilti likusias citrinos sultis, alyva, atsargiai sumaišyti. Galima patiekti su pita ar paskrudintomis baltos duonos riekelėmis.
    sis irgi isbandytas ir neblogas.
  • panašūs įrašai

    Leave a Reply

    *

    

    visos teisės saugomos © 2006-2011