Naminis šiupinys ir kiti tirštų sriubų receptai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 1.50 iš 5)
Loading...

zuvele

Naminis šiupinys

100 g virtos jautienos
50 g virto rūkyto kumpio
50 g pieninių dešrelių
100 g virtų jautienos inkstų
2 svogūnai
100 g raugintų agurkų
200 g bulvių
50 g pomidorų padažo
50 g margarino
1 l mėsos sultinio

Visą recepte nurodytą įvairią mėsą supjaustome kubeliais.
Svogūną pakepiname su margarinu ir pomidorų padažu.
Raugintus agurkus supjaustome kubeliais ir troškiname, kol suminkštės.
Į verdantį sultinį suberiame kubeliais supjaustytas bulves ir verdame, kol bulvės suminkštėja.
Tuomet sudedame kitus paruoštus produktus ir dar 10 min., verdame.
Į šią sriubą galima įdėti alyvų be kauliukų, citrinų griežinėlių.
Sriubą siūlome valgyti su grietine.

Ukrainietiška Solianka
(kiekis turėtų būti nemažai valgytojų šeimynai) 

4 svogūnai, šiek tiek lašinukų, 250 pomidorų pastos arba tiršto padažo (originaliai naudojamas pomidorų lečo), 500 g. kiaulienos kepsnio (virto, pjaustyto lazdelėmis), 250 g Salami, 250 g (pa) rūkytų dešrelių (tinka medžiotojų), 1 litras sultinio, 4 marinuoti/ rauginti/ konservuoti agurkai, 3 paprikos, 2 citrinos (manau, čia jau nebe originalas), 2 indeliai grietinės, druskos, pipirų, čili pipirų miltelių, česnako miltelių (manau, galima įspausti ir tikrą česnaką)

svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti lašinukų spirgučiuose, kol taps permatomi. Dešrą supjaustyti griežinėliais ir sudėjus į keptuvą pakepinti su svogūnais. Užpilti pomidorų pasta arba lečo, užvirti maišant. Supilti sultinį, paskaninti prieskoniais, druska. Mėsą supjaustyti juostelėmis, agurkus susmulkinti kubeliais, sudėti kubeliais supjaustytą papriką, viską kartu virti apie 30 min.. Skonis turi būti aštrokas ir rūgštokas. Paskaninti grietine.

Algimanto Masiulio “solianka”
Po 100 g vištienos, jautienos su lajumi ir kito gyvulio mėsos smulkiai supjaustyti (cukraus gabaliukų dydžio), sudėti į puodą su nedaug vandens, paskaninti druska, įtarkuoti tris morkas. Užkaisti. Tuomet į atskirą indą supjaustyti kelis nedidelio šviežio kopūsto lapus (pusantros saujos), sudėti stiklinę virtų pupelių, šiaudeliais supjaustytą virtą burokėlį ir tris vidutinio dydžio bulves, supjaustytas cukraus dvigubo dydžio gabaliukais. Apkepti su 2-3 šaukštais margarino du žiedeliais supjaustytus svogūnus. Visa tai sudėti į verdančią mėsą. Po to sudėti apkeptas su margarinu dvi juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas, 10 kvepiančių pipirų. Baigiant virti, įdėti 5-6 šaukštus Suslavičiaus aštraus kečupo.
Atskirai lėkštutėje turėtų būti pasmulkinta galvutė česnako, krapų, petražolių (salierų lapų), svogūnų laiškų, stiklinė alyvuogių be kauliukų, mažais gabaliukais supjaustytos 3-4 dešrelės (“sosiskos”). Visa tai, išskyrus česnakus, sudėti į šiupininę.
Jei jos skonis rūgštokas, pridėti cukraus. Į lėkštę įdėti grietinės, o tuomet pilti sriubą, užberti smulkinto česnako.

panašūs įrašai

One Response to “Naminis šiupinys ir kiti tirštų sriubų receptai”

  1. mano sriuba says:

    nusiperkat iki sriubos is pokelio ir pasidarote

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011