Karpis ar lynas su morkomis drebučiuose
|komentarų nėra
irvela
Žuvį nuvalome, supjaustome pageidaujamo dydžio gabaliukais (kaulų neišpjaustome, nes jie reikalingi drebučiams), pabarstome prieskoniais, druska ir iškepame (prieš kepant volioti miltuose ar kt.nereikia). Pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas. Dedame į stiklainius keptą žuvį, į tarpukus įterpiame pakepintų svogūnų su morkomis ir visą tą gėrį užpilam išvirtu marinatu. Marinatą verdu iš vandens, acto ar citrinos rūgšties, druskos ir cukraus. Kiekius nustatau ragaujant.
Statau stiklainiukus su dangteliais į puodą su vandeniu ir dar pakaitinu , po to galutinai užsuku dangteliais.
Gavosi neblogai, tik galėtų drebučiai būti kietesni. Matyt reikėtų į tą marinatą įdėti kokį šaukštelį želatinos 🙄 …