» Bulvių ir šparaginių pupelių salotos su kiaulienos filė SKANAUS, VISADA!

Bulvių ir šparaginių pupelių salotos su kiaulienos filė

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

r

4 asmenims:

750 g bulvių
500 g šparaginių pupelių
6 pomidorai
2 ropiniai svogūnai
1 nedidelė galvutė gūžinių salotų

Dabar svarbiausia – užpilas:
4 valg. šaukštai citrinos sulčių
2 valg. šaukštai balzamiko acto
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šakelės baziliko (Migle, dėmesio :) )

Dabar – iš ko gaminsime karštą kepsniuką:
500 g kiaulienos filė
12 plonų riekelių šaltai rūkytos šoninės (būna tokių gatavai supjaustyttų “Vilniaus mėsos”, bet galima ir pačioms susipjaustyti, be to, ir šviežią šoninę imti, tik tada daugiau padruskinti, o pagaliau galima ir visai be šoninės apsieiti – čia jau mano laisvamaniška kulinarinė patirtis :) )
2 valg. šaukštai aliejaus mėsos kepimui (dovanokite už preciziškumą, bet čia vokiškas receptas :) )

1. Bulves verdame su lupenomis. Šparagines pupeles išverdame pasūdytame vandenyje. Kad pupeles reikia nuvarvinti, o bulves nulupti, atvėsinti ir supjaustyti gražiomis riekelėmis – tai jau i koniu poniatno, bet receptą cituoju pažodžiui.

2. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, svogūnus perpjauti perpus ir supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, salotos gūželę supjaustyti plonomis juostelėmis.

3. Dabar- marinado paruošimo eiga.
Sumaišyti citrinų sultis su balzamiko actu. Pridėti druskos, pipirų ir cukraus. Tada įmaišyti alyvuogių aliejų. Nuskabyti baziliko lapelius ir sudėti į marinadą.

4. Bulvių riekeles apšlakstyti marinadu. Po to sudėti visas kitas minėtas daržoves ir išmaišyti.

5. Dabar  -filė kepimas.
4-ias filė supjaustyti į 12 riekelių. Kiekvieną apvynioti šonine. Labai dekoratyvu būtų ant kokio iešmelio ar virbalo sumauti po tris išilgai, bet tai, žinoma, požiūrio reikalas. Apkepiname filė iš abiejų pusių karštame aliejuje iki apskrudimo, pasūdome, užberiame pipirų ir dar kepame iki iškepimo. Receptas rekomenduoja kepti apie 6 min.

6. Salotas dar kartą apšlakstome marinadu. Iškepusią mėsą papuošiame citrinos skiltelėmis ir baziliko viršūnėlėmis (o jos, kaip žinia, susideda iš keturių lapelių :) )

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011