Šaltsriubės

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

zuvele 

Pomidorų ir kalendros sriuba

Patiekalui reikės:

800 g prinokusių pomidorų tyrės*

2 arb. šaukštelių žaliųjų citrinų sulčių

1/2 stiklinės smulkiai supjaustytų kalendros lapelių

2 valgomųjų šaukštų smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų

druskos

* (pomidorus nuvalyti, supjaustyti, susmulkinti ir pertrinti per sietelį)

Sumaišyti visus ingredientus ir labai greitai atšaldyti sriubą ant ledo arba šaldiklyje. Patiekti labai šaltą arba net pradedančią kristalizuotis.

Venesuelos šalta avokadų sriuba

Patiekalui reikės:

2 avokadų

1 vid. dydžio agurko

1 citrinos sulčių

1 skiltelės česnako

1 ryšulėlio petražolių

600 ml natūralaus jogurto

druskos

Avokadus nuvalyti, vieną supjaustyti kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Kitą avokadą ir agurką sutrinti su trupučiu jogurto, česnaku ir citrinos sultimis. Petražoles smulkiai supjaustyti. Viską sumaišyti su labai atšaldytu jogurtu.

Sibiro vasarinė sriuba

Patiekalui reikės:

1 ryšulėlio jaunų dilgelių

1 ryšulėlio rūgštynių

600 ml vandens

2 vid. dydžio agurkų

2 kiaušinių

20 g svogūnų laiškų

60 g grietinės

krapų pagal skonį

Dilgeles apiplikyti verdančiu vandeniu, nukošti. Rūgštynes ir dilgeles supjaustyti šiaudeliais, užpilti verdančiu vandeniu ir pavirti 3 – 4 minutes. Atšaldyti. Agurkus supjaustyti šiaudeliais, o kiaušinius sutrinti šakute, svogūnus smulkiai supjaustyti. Visus ingredientus sumaišyti. Palikti šaldytuve dvi – tris valandas, patiekti labai šaltą su grietine ir krapais.

 

Šaltsriubė su ridikėliais

2 stiklinės kefyro
200 gr varškės
200 gr grietinės
3 virti kiaušiniai
2 jauni svognlaiškiai
skiltelė česnako
2 agurkai
sauja ridikelių
krapai
pipirai
mėta papuošimui
druska
Kefyrą, varškę, grietinę išplakti plakikliu, suberti smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėti agurkus, kūbeliais susmulkintus ridikėlius,žalumynus, prieskonius ir mažiausiai valanda palaikyti šaldytuve. Patiekiant įberti kiaušinių riekelių

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011