Blyneliai iš vištos krūtinėlės
|3 komentarai
Di
Vištienos krūtinėlę smulkiai supjausčiau , dėjau gerą šaukštą majonezo, prieskonių.
Palaikiau 1 val., tada įmušiau kiaušinį ir įbėriau šaukštą krakmolo. Faršą gerai išmaišom ir – įkaitinton keptuvėn šaukštu.Gaunasi tokie blyneliai .Skanu 😛
miglės trigrašis
ESMINIS MOMENTAS:
kadangi dėsim krakmolo, NIEBIJOKIM skysčio pertekliaus.
Ir, jeigu kepsim BE PANIRUOTĖS,(nebijokit, neiširs ir be jos+ xolesterolio bus mažiau…), svarbu taipogi -NEPERKEPTI:t.y. -visai nebūtina laukti, kol visas blynų/pjausnių paviršius taps vienodai gražiai geltonai apskrudęs: -šiek tiek paskrudo kraštai, paspaudus šakute jau liejas SKAIDRIOS sultys -ANT SMŪGIO išjungiam ugnį po keptuve.
Mat butent tuomet mėsukai bus JAU suminkštėję, sultingi,ir, tuo pačiu -nesusausėję/nesukietėję viduje.
Texnologijos detalės PRADINUKAMS
1.SAUSĄ keptuvę įkaitinam ant stiprios ugnies -kol sučirška nuo vandens lašo.
2.Pilam aliejų, ir, kai nuo vandens lašuko pradeda čirškėti -metam mėsukus.
3.Maždaug po 2-3min. STIPRIĄ ugnį sumažinam iki VIDUTINĖS, užvožiam gaminius dangčiu ir… –
4.Sekam APSKUDINIMO PROCESĄ -iki aukščiau išguldytos kondicijos.
Kepdama tokius blynelius įmaišau smulkiais kubeliais pjaustytos virtos morkos. Tokiu pat būdu vietoj paukštienos kartais naudoju pjaustytus žuvies file gabaliukus.
ta pati galima daryti ne tik su vistiena, bet ir su bet kokia paukstiena, bei kiauliena ir jautiena. gaminimo procesas toks pats, tik galima visus ingridientus sumaisyti is karto ir palikti juos stoveti kokiai valandai. kiauliena ir jautiena patartina pjaustyti juostelemis. greiciau isigeria ir patogiau kepti.
Visada kepu zuiki tik pagal si receptuka, gauansi tikrai labai, labai skaniai! O vyras koks patenkintas buna:)dabar taip pat einu kepti zuikelio:) dekui uz labai gera ir lengva receptuka! 😉