ORKATĖJE KEPTI OBUOLIAI SU VIŠTOS KRŪTINĖLĖS ĮDARU

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

valkatinė /migle

8 dideli rūgštūs obuoliai(pvz.,  ANTANINIAI arba BOGATYR); 1 vištos krūtinėlė; 8 džiovintos slyvos; 5 skiltelės česnako; prieskoniniai: bazilikas, krapai, raudonėlis ir pan. , kvapnieji pipirai, druska; šiek tiek grietinėlės; šiek tiek vorčesterio padažo; šlakelis trintų bruknių(idealu) arba trintų spanguolių(pigiau). Konservuoti ananasai/abrikosai, 2-3 apelsinai/mandarinai .

Krūtinėlę kuo smulkiau sukapojam, priberiam išvardintų žolyčių, druskos/pipirų, apipilam grietinėle, išmakaluojam ir ištremiam šaldytuvan.(Aš taip laikiau nuo  vakaro iki grįžimo iš darbo kitądien, bet greičiausiai galima ir trumpiau 🙂 ).

Užkaičiam orkaitę ir imamės: obuolių -juos išskobiam; džiovintų slyvų -smulkiai sukapojam; česnako -sutrupinam.Česnaką ir slyvukus(o jei dar saldžiam vynely juos prieš tai pamirkinus… 🙄 :lol:) sumaišom su pamarinuota  vištos krūtinėle.

Storadugnę (geriausiai) keptuvę gerai įkaitinam, įpilam ŠIEK TIEK aliejaus; jam įkaitus -suverčiam mėsytę su priedais-LABAI TRUMPAM, vos kelioms minutėms – kad bemaišant iš visų pusių pagautų karščio, bet suminkštėjusį dar nė nematytų pradėti skrusti -tik sultis paleistų.  Maždaug 3 -4 min. Prikemšam šia makaliūze išskobtų obuolių pilvus. Truputuką pakrapinam paviršių vorčesteriu( ar saldžiu raudonu vyneliu); jei nebijom cholesterolio -galim įdrėbt ir šlakiuką sviesto. Išdėliojam skardon, kurios apačią išklojam “sviestiniu” kepimo popieriumi,  paviršių pridengiam folijos lapu. Kišam orkaitėn – žemutinėj lentynoj. Kepam maždaug 15 min.

Per tą laiką imamės garnyro: troškinam morkytes /žirnelius su grietinėle(jei šaldyti -greičiau, jei šviežios bent morkytės -užtruks ilgiau, bet bus skaniau); išverdam ryžių.

Kai  įdaryti obuoliai orkaitėje suminkštėja ir jau pradeda „galvoti”, gal jau laikas ištęžti, išvaduojam juos iš nelaisvės.

 Lėkštėn įkraunam: kažkiek ryžių, ananasų/abrikosų griežinėlių/gabalėlių; apelsino/mandarino skiltelę/kitą; garbingiausioj vietoj įtupdom obuolį “su priedais’ ir uždrebiam kiekvieno  obuolio paviršių geru šaukštu trintų su cukrum spanguolių/bruknių. SKANAUS:)))

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011