Netikras zuikis iš maltos vištienos

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

Kas gali būti banaliau už mėsos faršo zuikį ?

Taip tai taip, bet –kiekviena bent kiek prakutusi šeimininkė žino, kad čia  – kaip ir su ne mažiau banaliais kotletais – pas kiekvieną šeimininkę jų skonis bus  vis kitoks, net jeigu visos  naudosime tuos pačius produktus, kas irgi nutinka gan retai 😉 .

Taigi šįkart – maltos vištienos maltinis, kurį galime iškepti ir tradicinės formos, ar įdomesnį – t.y. silikono formoje.

Reikia:

0,8 kg  maltos vištos šlaunelių mėsos (su odelėmis)

200 g. maltos krūtinėlės mėsos

¼ batono, arba 5-6 riekelės

1 šaukštelis krakmolo ( ne kaupinas)

1 svogūnas

2-3 česnako skiltelės

1 kiaušinis

Druska

Pipirai

Kmynai (žiupsnelis)

Prieskoninės žolelės: krapai, petražolės,raudonėlis, gelsvė (ne padauginti)

Eiga

Į mėsą suberiam prieskonius, prieskonines žoleles ir krakmolą. Ne tik česnaką, bet ir …svogūnus (! 😉 )  susmulkinam česnako spaudykle –faršas bus sultingesnis 😉

Batoną pamirkom nedideliame kiekyje vandens (ar pieno, bet nebūtinai), iki vientisos masės išplakam plaktuvu. Į šią masę įmušam kiaušinį, viską dar kartu suplakam, užpilam ant faršo. Masę gerai išmaišom.

Jei kepsim paprastai (kepimo rankovėje ar folijoje) –  bent 45 min. kišam į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to dar bent 10  -15 min. kepam atidengusios paviršių – kad išgaruotų mėsos sulčių perteklius ir gražiai apskrustų.

Jeigu kepam zuikį  silikoninėje kepinių formoje – pradžioje, bent 30 min., paviršių pridengusios folija, kepam 180 laipsnių temperatūroje (tuomet jungiam abipusį kaitinimą). Po to atsargiai išimam  zuikį ir, jau įgavusį tvirtesnę formą, apverčiam  į skardą. Tuomet jungiam tik viršutinį kaitinimą. Kas kelias minutes dar palaistom  likusiomis mėsos sultimis, kurias nupilam, kai verčiam zuikį iš formos. Turėkim minty, kad paviršius skrus greičiau, nei šonai –tad kiek paskrudusį paviršių vėl apdengiam folija iki kepimo pabaigos.

Skanaus 😉

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011