LAZANIJA SU BEŠAMELIO PADAŽU IR SŪRIU
|komentarų nėra
coma,
Lazanijos lakštai (4-5 vnt.), 200 g tarkuoto sūrio; Padažas bolonjezės : 400 g faršo, 3 dideli pomidorai arba skardinė pomidorų savo sultyse, 1 svogūnas, 3 česnako skiltelės, druska, juodi ir raudoni pipirai, prieskoniai, bazilikai, 2 šaukštai tomatų pastos, alyvuogių aliejus, petražolės. Bešamelis : 700 ml pieno, 2 kupini šaukštai miltų, 40 g sviesto, muskato riešutas, druska. Sviestą ištirpinti keptuvėje, jame pakepti miltus, įpilti pašildytą pieną ir maišyti iki kol masė taps vienalytė, dėti druskos ir muškato riešuto. Ant alyvuogių aliejaus patroškinti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, dėti faršą, pasūdyti, papipirinti, baziliko, prieskonių. Nuluptus ir susmulkintus pomidorus ir pomidorų pastą dėti ten pat. Įpilti šiek tiek vandens (galima sumaišyti su šlakeliu balto vyno). Patroškinti, dėti petražoles. Paruošti bešamelį. Miltus pakepti iki aukso spalvos. Šaltame piene plakikliu išmaišyti miltus ir pusę šaukštelio muskato riešuto malto, pastatyti ant mažos ugnies, nuolat maišyti. Kai sutirštės, išjungti, dėti sviestą ir išmaišyti. Keptuvo indo dugną ištepti alyvuogių aliejumi, pilti sluoksnį bešamelio, lazanijos lakštą (lazanijos lakštus galima prieš tai apvirti apie 2 min. Jei forma didesnė – patogu gaminti iš karto 2 lazanjas:), bolonjezės padažą, pabarstyti sūriu, užpilti bešameliu, po to vėl dėti lazanijos lakštą ir t.t. Viršų pilti bešameliu ir pabarstyti sūriu. Kepti 20-30 min 200 C orkaitėje