Sorų košė su moliūgu
|komentarų nėra
Di
1,5 kg moliūgo
1 stiklinė sorų
sviesto, druskos ir cukraus – pagal skonį
cinamono – pagal norą
pieno
Sorus gerai perplauti, užpilti vandeniu ir virti. Tuo metu moliūgą smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti burokine tarka. Tada pravirusias kruopas dar perplauti (išpilti iš puodo karštą vandenį, įpilti 2 kartus šviežio vandens ir jį nupilti). Į perplautas kruopas sudėti paruoštą moliūgą, užpilti pieno, kad kruopos būtų padengtos juo (bet ne daugiau, nes moliūgas pats duos sulčių), pridėti druskos, cukraus ir viską gerai išmaišyti. Ant stiprios ugnies užvirinti, paskui ugnį sumažinti iki minimumo ir uždengus dangčiu išvirti. Arba be užvirinimo dėti į orkaitę ir uždengtame puode iššutinti.