Desertiniai FONDIU
|komentarų nėra
Šis tipas yra galbūt mažiau žinomas nei aukščiau aptartieji, bet kasdien įgyja vis didesnį populiarumą. Rekomenduojama naudoti minimaliai kaitinamą storapadį indą. Visiškai pakaktų žvakės ar spiritinės lemputės skleidžiamos šilumos. Mirkinių įvairovė priklauso nuo jūsų fantazijos – galite naudoti biskvitinius pyragaičius, šviežių vaisių riekeles, zefyrus, mažus morengus ir t.t. Šio tipo fondiu labai mėgsta ne tik vaikai, bet ir suaugusieji – visi, mėgstantys saldumynus. Jei patiekiate desertinį fondiu vaikams, pasirūpinkite, kad jie neliktų be priežiūros, kad dalyvautų bent vienas suaugęs žmogus.
Šio tipo fondiu yra valgomas taip pat kaip ir sūrio fondiu. Kiekvienam dalyviui skiriama ilga fondiu šakutė ir lėkštė. Pasirinktas mirkinys yra paimamas šakute ir panardinamas į mirkalą, po to dedamas į lėkštę ir… skanaus
Vaisių fondiu
šviežios braškės, bananai, obuoliai, kivi bus apipilti šokolado bei martinio padažu.
Mocca fondiu
225 g juodojo šokolado, 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos miltelių, 200 ml riebios grietinėlės, 1 valgomasis šaukštas chereso.
Sutarkuokite šokoladą ir sumaišykite su kavos milteliais. Supilkite į fondiu indą grietinėlę, šokoladą ir kavą. Silpnai kaitindami, maišykite, kol bus vientisa masė. Supilkite cheresą ir gerai išmaišykite. Patiekite su biskvitiniais piršteliais, zefyrais ar pyrago kubeliais.