Karštas šokoladas
|2 komentarai
r
Užvirini pieną, nuimi nuo ugnies ir sumeti sulaužytus šokolado gabaliukus, dar cukraus kiek pridedi. Paskaninimui vanilės gali įmesti.
Proporcijos tokios:
1 vanilės ankštis (jeigu poniškai :))
1 l pieno
100 g šokolado, betgi kartaus, turi būti ne mažiau kaip 70 procentų kakavos,
1 valg. šaukštas cukraus (gali būti su vanile, jei paprasčiau)
Pagražinimui:
4 valg. šaukštai plaktos grietinėlės
šiek tiek peiliu atluptų šokolado drožlių
Užvirini pieną su vanilės ankštimi, ankštį išimi. Piene ištirpini šokoladą su cukrumi, vis pieną maišydama. Žiūrėk, kad šokolado į verdantį pieną nesudėtum, nes skonis pasigadina. Paskui jau pagražini: į puodelį dedi šaukštą plaktos grietinėlės, ant viršaus paskuti šokolado. Skanaus 😛
Skanu ir paprasta. Jei tik ne vaniles ankstis:) Kur as ja galeciau rasti?
Argi prieskoniu parduotuvese nera?