Karamelinis fondiu
|komentarų nėra
vertė vz
12 porcijų
120g cukraus
80 g rudojo cukraus
125 ml kondensuoto pieno be cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kukurūzinių miltų
250ml grietinėlės
Vaisių – pagal metų laiką
1. Abiejų rūšių cukrų ištirpinti puode ant silpnos ugnies. Nuimti nuo ugnies. Truputį kondensuoto pieno sumaišyti su kukurūzų miltais ir išmaišyti.
2. Kukurūzinių miltų tyrelę bei grietinę sumaišyti su tirpintu cukrumi.
3. Supilti likusį kondensuotą pieną ir vėl kaitinti. Susidaro tiršta toffe (karamelinė) masė.
4. Maišant masė vėl suskystėja ir įgauna tamsios karamelės spalvą. Mišinį supilti į fondiu puodą. Dažnai maišyti, kad nepridegtų. Pateikti su šviežiais vaisiais pagal sezoną.