Naminė duona
|2 komentarai
Virjas
Iš daugybės receptų gaminu pagal žemiau pateiktą – tikrai labai skanu 😉
0,5 kg rupių kvietinių miltų,
0,5 kg rupių ruginių miltų,
1 ltr. šilto vandens,
2-3 arb.š. druskos ,
50 gr cukraus.
Priedai pagal poreikį:
1 stiklinė bet kokių dribsnių,
1 stiklinė lukštentų saulegrąžų,
1 stiklinė linų sėmenų,
1 stiklinė sėlenų,
saujelė lukštentų moliūgo sėklų,
sezamo duonos apibarstymui,
3 valg. šaukštai raugo.
Visus produktus sudedam dubenin ir gerai išmaišom tešlą. Tada pilam į riebalais išteptą skardą. Viršų apibarstom sezamo sėklom.Man patinka , kai duona būna aukštesnė , tad pilu į gilesnę skardą , pridengiam ir padedam šiltai kildintis apie 10-12 val. Po to – į š a l t ą orkaitę ir kepam 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val. Išėmus gražiai apglostom šiltame vandenuke vilgintomis rankomis. PridengiamE, kad pravėstų ir – skanaus 😉
Tiesa, aš jau nededu daug visokių priedų – maždaug pusę nurodyto kiekio, man skaniau , kai ir pačios duonos jaučiasi – ne tik visokių sėklų.
……………..
Dar vieną puikų naminės duonos receptą iš mūsų receptainės rasite čia: http://www.skanausvisada.lt/wp/?s=plikyta+duona&x=8&y=7
Sitokia duona kepu jau 3 metai,kitokios negalim valgyt.Tik virsu apibarstau kmynais.Skanu
girlia, priimu visus nsiatubous žodžius apie tai, kokia aš nuostabi esu 🙂 (žinoma, apie antrą dalį juokauju, tikiuosi kad mano humoro jausmas nors šiek išspaudžia šypseną 🙂 ).O dėl padažų ir actų – arba mano spintelė stebuklinga, arba jie tikrai negenda. Mūsų šaldytuvas per mažas, kad ten tilptų visi mano gėriai. Kalbant apie augalinius aliejus, kiek žinau, tinkamiausia vieta jiems laikyti – kambario temperatūra, acto negalima laikyti šaldytuve. Na, tokius kaip pesto ar kitus pagardus laikau šaldytuve, pomidorų padažą, adžiką, harisą irgi, tačiau pvz. tobasco – spintelėj. nelabai pareigingai laikausi nurodymų 🙂 Kol kas atrodo, kad neapsinuodijom jokiu iš jų 🙂