Pyragėliai iš kitaip sluoksniuotos tešlos
|komentarų nėra
Ragavau dieviško skonio pyragelius.Tešla- kaip sluoksniuota. O pasirodo-tik miltai, aliejus ir vanduo ❗ .
Visa paslaptis- miltai sulipinami aliejumi, tarsi pajurio smėlis tampa , o tik paskui pilamas vanduo ir minkoma tešla. Kepti paprasčiausioje keptuvėje.
Prieš ruošiant tešlą, reikia pasitroškinti įdarą, kad spėtų praaušti. O jau kokį – jūsų fantazijos vaisius. Pvz.: kopustai, morkos, česnakas ir svogūnas. Arba: – tarkuota morka+kopūstas+svogūnas+česnakas, galima dar petražolės ir pastarnoko šaknies- viska patroškinam aliejuje su trupučiu vandens. Dar kitas variantas– pievagrybiai+ svogūnas+fermentinis suris.
Tešla:
0,5 kg kvietinių miltų
50 gr aliejaus(ėmiau alyvuogių)
druskos ir vandens.
Paruošimas: Į miltus supilam aliejų, maišom šaukštu, o paskiau pirštais minkom ir “gnaibom” , kol susijungia ir ima kibti tarsi šlapias smėlis.Tada beriam šiek tiek druskos ir vandens, kad galutinai susiminkytų. Išeina labai maloni , elastinga tešla, kuri labai plonai kočiojasi.Tik reikia atitaikyti, kad nebūtų per kieta. Jei išeina skystoka – galima dar miltų įberti.
Taigi- plonai išsikociojam tešlą,išsipjaunam puoduku apskritimus(jei naudosites lėkštutę- bus didesni).
Na ir tada jau , įdėjus ataušusį įdarą bei užlanksčius kraštelius, kepam ikaitintoje keptuvėje, kur aliejaus įpilama per gerą pirštą. Jie labai greitai kepa. Beje, ir tešla greitai išminkoma, tik pyragėliai formuojami ilgiau .
PASAKA! 😉