MIELINIS VARŠKĖS PYRAGAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 8 , reitingas: 3.38 iš 5)
Loading...

Obelis

TEŠLAI: 50g mielių, stiklinės pieno, 100g margarino, kiaušinio, 500g miltų, 3 v.š.cukraus.

ĮDARUI: 500g varškės, kiaušinio, 0,5 stikl.cukraus, 30g vanilinio cukraus,kiaušinio aptepti.  

EIGA: mieles išsuku su cukrumi, įpilu pašildytą pieną ir įdedu maždaug 250g miltų-tešla t.b.grietinės tirštumo.Viršų apibarstau miltais ir padedu šiltai,kad pakiltų-na,kokią valandą.Tada išsuku kiaušinį su sviestu-jį naudoju vietoj margarino,ir įmaišau į pakilusią mielių masę,maišydama suberiu likusius miltus.Gerai išminkau.1/4 tešlos atskiriu krašto darymui,o kitą iškočioju ant miltuoto stalo ir įkloju i miltuotą skardą su aukštokais kraštais. ĮDARĄ gaminu iš nerupios varškės,ją gerai išmaišau su cukrumi ir išplaktu kiaušiniu.Kartais vietoj kiaušinio įdedu grietinės-3-5 v.š.Įdarą-ant tešlos(ji jau su aukštais,iki skardos viršaus krašteliais iš tos atskirtosios tešlos dalies),jo viršų pabarstau cinamonu arba cinamoniniu cukrumi,ir kepu 180laipsnių karštumo orkaitėje apie 50-60min. Pagal receptą reikėtų tešlą patepti plaktu kiaušiniu,bet man skaniau,kai netepta.Ir man labiau patinka saldesnė tešla.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011