DZŪKIŠKA “TEKILA”
|komentarų nėra
Miglė
1 porc. reikia:
50 gr. “cikrinės” RUGINUKĖS,
lašelioko citrinos sulčių ir žiupsnelio druskos – “in duobutę” tarp didžiojojo ir rodomojo KAIRĖS rankos pirštų plaštakos išorinėje pusėje,
riekutės citrinos (užkandai).
EIGA: “in duobutę” tarp nurodytų pirštukų pakrapinam kelis lašukus citrinioko sulčių.PABARSTOM TĄ VIETUKĘ ŠVELNIAI druskutės žiupsneliu.
GILIAI ĮKVEPIAM.
ANT SMUGIO 😆 palaižom minėtis ingredientais paskanintą delnuko duobukę;
SULAIKYTO KVAPO STADIJOJE “ĮTRENKIAM ” ruginukės dozę.
UŽKANDAM citriniuko griežinėliu.
Giliai iškvepiam.
Skanaus 😛
p.s. Patiekalas naudotinas net tiems, kas genetiškai alergiški šiam spygliuočių miškų patalų “augintiniui” -ar tik ne sveikiausiam tarp visų ‘nuodų” …
p.p.s. -kas itin jautrūs ir t.t. – REKOMENDUOTINA -dėl viso pikto – laikyt netoli nosies ruginės duonikės riekutę :jei užims kvapą net po atliktų procedūrų -prašyč pauostyt duonukę, po to ana užkąsti .
TIKROS RUGINUKĖS ATPAŽINIMO TESTAI.
1 veiksmas .Butelioką su skysčiu mažumytį pakratom.Jeigu ano paviršiuje pasigamina oro burbuliukų vainikėlis -reiškia -naminukė.Bet dar tikrai neaišku, ar ruginė, ar runkelinė ir t.t. juolab -ar nepraskiesta ir be priemaišų.
2 veiksmas. Į šaukštelį įpilam minėto skysčio.Pamėginam uždegti degtuku.Jeigu užsidega -koncentracija tinkama -nepraskiesta. Kuo mažiau visokių nesveikų priemaišų -tuo liepsnelė melsvesnė.Aukščiausios prabos gaminys degs švarutuke melsva liepsneleJeigu liepsna daugiau rausva -patartina susilaikyt nuo vartojomo…
3 veiksmas. Tarp delnukų įkrapinam kelis menamos samanės lašukus.Delnukus patrinam viens į kitą.Išdžiovinam vėjyje. Pauostom. Jeigu skaniai kvepia rugine duonele , vadinasi-TIKRA RUGINUKĖ.
Jeigu kvepia burokais ar dar velnias žino kuom -PATARTINA IŠTRENKTI BET KUR -išskyrus savo gerklę/pilvą…