MARINUOTI GRYBAI
|komentarų nėra
Virjes
Siūlau jau kelis metus praktikuojamą grybų marinavimo receptą.
Nuvalytus grybus išverdame, nusunkiame , tada suverčiam į puodą ir pilame ant jų šaltą vandenį – tiek, kad apsemtų. Pilant vandenį jį reikia matuoti. Aš pilu litriniu stiklainiu ir skaičiuoju. 1 LITRUI vandens reikia :
1,5 valg. šaukšto druskos,1 valg. šaukštą cukraus, 1 arb. šaukštelį citrinos rūgšties, pipirų, lapelių, labai skanu krapai ( jeigu turime).
Marinatą užviriname ir paverdame vis pamaišant ~10-15 min. Tada – į iškaitintus stiklainius- uždarom, apverčiam aukštyn kojom, palaikom taip, kol atvės .. Jei vėsus sandėliukas ar rūsys – galima laikyti ir ten, nebūtinai šaldytuve. Pabandykit.