Cukinijų uogienė
|komentarų nėra
Spurga
1 kg peraugusių cukinijų
100 g imbiero šaknies
2 citrinų sulčių
1 kg uogienių cukraus (su pektinu)
Cukinijas ir imbierą nulupti, iš cukinijų išimti sėklas, viską stambiai sutarkuoti. Sudėti į puodą, įspausti citrinos sulčių. Kaitinti ant mažos ugnies, vis pamaišant. Supilti cukrų ir maišyti, kol ištirps. Tada greitai užvirinti ir virti ant stiprios ugnies 6-8 min. Nuimti nuo ugnies ir dar pamaišyti, jeigu susidarė putų – nugraibyti. Supilti į sterilizuotus stiklainius ir gerai užsukti.
(www.rivercottage.net)
Miglė
Savito skonio ir spalvos suteiktų jeigu įtarkuotume ir citrinos žievės viršutinį sluoksnį 😉