Skorpionžuvės filė troškinys
|komentarų nėra
no comments
500 gr smulkintos baltos žuvies filė. Tiks skorpionžuvė arba jūros lydeka . Tarp kitko -bent jau Kalvarijų turgaus žuvies skyriuje yra pirkti tokių skorpionožuvės filė atraižų sušaldytių briketų. Labai rekomenduoju, kaina 10.50, o kokybė puiki.
Reikia:
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
2 vidut.dydžio saldžiosios geltonosios paprikos
4 dideli mėsingi pomidorai
2 vidutinės morkos
1 raudona aitrioji paprika
Druskos, Garam Masala prieskonių ( čekų AVOKADO firmos) .
Česnaką susmulkinam. Žuvį sumaišom su smulkintu česnaku, Garam Masala prieskoniais ir druska, palaikom taip 10 min.
Svogūną supjaustom kubeliais, morkas -skridinėliais ir pakepinam alyvuogių aliejuje. Kai svogūnai pradeda skaidrėt, sudedam žuvį ir troškinam ~10 min. Po to sudedam kubeliais pjaustytą papriką, pomidorus ir aitriąją paprikėlę .Jeigu trūksta – įberiam druskos. Troškinam 10-15 min. Valgom su ryžiais. Labai gražiai spalviškai atrodo ir kvepia dieviškai 😛
Kai pjaustysit “čiliuką” – nenusiplovusios rankų, NELIESKIT akių ir veido!!! . 😛 😛 😛