GAZPACHO
|komentarų nėra
r
Pateikiu labai lengvai pagaminamą gazpacho. Naudokimės proga – juk dabar atsiranda labai gerai prinokusių pomidorų.
2 nedidelės žalios paprikos
700 g pomidorų
1 ilgas agurkas
2 svogūnai (apie 100 g)
2 česnako skiltelės
2 džiūvėsėliai, kepti ne iš miltų, o iš sumaltų grūdų (anksčiau parduotuvėse buvo vokiškų, dabar yra suomiškų)
1 valg. šaukštas vaisių acto (obuolių ar kitokio)
2 valg. šaukštai alyvų aliejaus
2 indeliai jogurto be priedų arba mažas indelis grietinės (aš dedu “Dvaro”)
Sauja kapotų krapų, petražolės ar baziliko
3 riekės “Kvietelio” ar panašios duonos
Trečdalį agurko, pomidorų ir paprikų padėti į šaldytuvą. Kitus du trečdalius ir džiūvėsėlius, svogūnus bei česnaką supjaustyti ir suplakti mikseriu arba sutarkuoti bulvine tarka. Tada įmaišyti actą, aliejų, jogurtą/grietinę. Suberti žoleles. Sriubą uždengus 2 val. laikyti šaldytuve.
Prieš pat valgant pakepti duonos gabaliukus svieste iki traškumo, supjaustyti likusias daržoves kubeliais ir viską sumesti į sriubą.