Jaunų burokėlių šaltsriubė
|komentarų nėra
r
Tai mūsų giminėje iš senų senovės atkeliavęs receptas ir visų labai mėgstamas.
Paruošiam burokėlius: galveles nupjauni atskirai, nuskuti, sujaustai juostelėmis (nes tarkuot nėra ko), meti į verdantį vandenį, tuo metu supjaustai lapkočius, sudedi į viralą, galiausiai meti supjaustytus lapelius, užverdi ir viską atvėsini (šalto vandens dubenyje- žiūrėdama, kad indas su burokėliais neapvirstų, nes dangtis nuimamas). Tada jau dedi pjaustytų kietai virtų kiaušinių (atvėsintų), pjaustai arba stambiai tarkuoji agurkų (pats seniausias variantas: dėti su trupučiu druskos patrintų “tuščiažiedžių” agurkų žiedų, kai agurkų dar nėra), pripjaustai krapų šakelių, kad net tiršta būtų, ir šiek tiek svogūnlaiškių, viską užbalini grietine (negailėdama), pasūdai ir jei nori, kiek parūgštini. Kadangi šiais laikais turime galimybę, tai gerai ir į šaldytuvą kuriam laikui įdėti