DUONIENĖ su sūriu ir svogūnais ir … kiti skanumynai
|komentarų nėra
COPY
OBUOLIŲ IR DUONOS SALOTOS
4 prinokę obuoliai, 100g fermentinio sūrio, 4 riekelėe juodos džiovintos duonos, garstyčių, druskos.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti, apšlakstyti citrinos sultymis.Įmaišyti stambiai tarkuotą sūrį, duonos džiuvėsius(smulkiai sumaltus ar sutarkuotus), įberti druskos.Paskanintigarstyčiomis.Kas mėgsta- pabarstyti džiovintais česnakais.
ITALIŠKA SRIUBA
4 pyrago riekės, 2 š. sviesto, 4 riekelės lydyto sūrio, 4 kiaušiniai, 3 stiklinės sultinio, smulkintų petražolių
Pyrago riekes aptepti sviestu, apskrudinti keptuvėje.Uždėti po riekelę sūrio, keptuvę uždengti, kepti, kol sūris ims lydytis.Išdėlioti į lėkštes, įmušti ant skrebučių po žalią kiaušinį, ant kiaušinių pilti verdantį sultinį.Įberti petražolių ir tuoj pat patiekti.
DUONIENĖ SU SŪRIU IR SVOGŪNAIS
100 g juodos, 100 g kvietinės duonos, 1-2 l vandens, 100 g sūrio, 2 dideli svogūnai, 2 šaukštai sviesto, druskos
Duoną pamirkyti vandeny, nuspausti, dėti į puodą su kepintais svogūnais, pasūdyti ir patroškinti 2-3 min.su sviestu. Užpilti verdančiu vandeniu ir pavirti 15-20 min. Į kiek pavirusią sriubą įtarkuoti sūrį.