CHARČIO

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 12 , reitingas: 3.75 iš 5)
Loading ... Loading ...

Daja

Iškvočiau vyrą(čia jo receptas),ruošiant aš nedalyvauju,bet valgau su apetitu.Taigi,ale charčio pagal…:)

jautienos 500-700gr.(normos pagal poreikį),ryžių 100-120gr.,2-3 svogūnai,2-3paprikos,čili pipiriukai(ilgi raudoni arba žali  ~3-5, su sėklytėmis aštriau,nepadauginti!),2-3pomidorai, arba pomidorų padažas,česnakai,prieskoniai,žolelės.

RUOŠTI:jautieną supjaustyti mažais gabaliukais, kepinti kol išgaruos vanduo, po to nuplauti.Imti didesnį puodą,įpilti vandens beveik 2 trečdalius,sudėti mėsytę, druskos ir virti. Kol verda-nuplauti, supjaustyti daržoves (be česnakų), patroškinti keptuvėje ant aliejaus. Mėsai pavirus apie 10-15min., pilam ryžius(maišom dažniau), kai užverda-dėti troškintas daržoves(virti, kol mėsytė ir ryžiai bus minkšti), dėti nuluptus pomidorų gabaliukus(užvirti),baigiant virti  -išspausti česnaką (dvi dideles galvutes). Dėl prieskonių :galima dėti kaukazietiškus, bet neblogai ir vegeta. Ragauti reikia būtinai.Užberti gausiai smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis,uždengti dangtį,palaikyti apie 15min. SKANAUS! Tokį triūsą kompensuoja nepaprastai aromatinga,tiršta,aštri ir labai skani sriuba,ypač skanu,kai gamina vyras:))))

panašūs įrašai



10 komentarai


  1. Rita sako:

    Tik norėjau paklausti: Kiek vandens reikia šiai sriubai?

  2. migle

    migle sako:

    Maždaug 1,5 -2 litrus.Jei per tiršta gautųsi – vėliau galima dar vandens įpilti -TIK būtinai karštutuko, ką tik užvirusio…


  3. Neringa sako:

    O kokios tos zoleles?

  4. migle

    migle sako:

    Jautienai tinka krapai, bazilikai, petražolės,raudonėlis .Ir kitokios, aišku, bet tai l. individualu -pagal skonį ;) .


  5. 3ryca* sako:

    visai gal ir skanu ;-) :razz: :smile:


  6. Rita sako:

    Nu labai skani sriuba :-) gavosi nerealiai gera. Tik vyrui patikėjau prieskonius sudėti :-) ale ir aš pati nebučiau pagadinusi :-)


  7. Rusk sako:

    Neisizeiskite moterys, bet jums iki vyru, kulinarijoje taip kaip, lietuveitei iki miss pasaulio titulo ;-)

  8. migle

    migle sako:

    Rusk,
    o is kur tu istraukei, kad mes cia i “titulus” pretenduojam, a? :cool:
    be to isdejes cia visas i suns dienas, taip ir nepateikei anei vieno savo kulinarinio “neprilygstamumo” irodymo :twisted:


  9. Romanas sako:

    Pagirtinas recepčiukas ir lyginant su kitais siūlomais mano manimu labiausiai vertas dėmesio :)
    Charčio fantastiškai skanus ir tai ne mano žodžiai o žmonos ir vaišintų svečių :D


  10. POWERSLAVE sako:

    Receptas gal ir puse velnio …..na bet sakinys kur…tiks neblogai ir VEGETA tai nukautavo:DDDDDDD taspats kas paasyt dekite E621 ir kitus jo draugus :D DDDDDDD Pasiskaitykite tos vegetos sudeti kadanors, be dziovintu darzoviu gabaliuku ten vien gliukomatai ir skonio stipriklei….tai tarsi domestos ipilti i patiekala :D DDDDD

Pasisakyk ir tu!

*



visos teisės saugomos © 2006-2011