Kaip “teisingai” sušaldyti krapus
|2 komentarai
valganti
Krapukus aš elementariausiai susipjaustau, sudedu plastikinėn vienkartinėn stiklinaitėn ir į šaldiklį. Tik negrūdu į tą stiklinaitę, o su tarpeliais, laisvai. Paskui labai gerai žiemą ant bulvių užmest ar ką nors pagardint .Krapai turi būti sausi, tad ir sušąla gerai ir būna kaip švieži. O atšilę tuomet jie būna normalūs krapai- su kvapu, spalva – beveik kaip iš daržo. Kiek suprantu, tai dar gali priklausyt nuo šaldytuvo ir nuo šaldymo temperatūros.
Jau nebepamenu kas patarė,bet aš daug metų tuo naudojuosi-sausus krapus sukloju keitaliojant viršūnėlių ir kotelių kryptį ant maistinės plėvelės,susuku į ritinį,apsuku siūlu ir į šald.kamerą.Kiek reikia atsipjaunu,o”dešrytę”atgal į šaltąją.Išlieka šviežūs ir kvapnūs!
🙂
o aš, žinokit, dar išparceliuoju_ sultingi koteliai -sau, o plonutytės šakėlės, jau susmulkintos – kiton porcijon.Tai kotukai eina į sriubas ir tušinukus, o šakelių žaluma -visokiems “grožiams,” salotoms ir kepsniams . 😉 Ant Vėlykų, manyč, dar turėsiu šmotuką 🙄