Marinuoti burokėliai ir …jų lapkočių maltinukai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 3.67 iš 5)
Loading...

tetule

Jei greitam suvalgymui, manau, labai tinkamas variantas yra pamarinuoti burokėlius su obuolių sultimis ar šiaip kokia rūgštele. Be to, visos žinom, labai skanu, pvz., prie žuvies, triušienos, o ir kt., rūšių mėsos patiekalų karštas garnyras iš burokėlių.

Reikia pakepinti šiek tiek svogūno , kartu patroškinti ir smulkiai papjaustytus ar stambiau tarkuotus virtus burokėlius. Kai gerai įkaista, ugnį reikėtų labai sumažinti arba ir visai išjungti.Belieka įdėti kelis šaukštus grietinės ar įpilti grietinėlės, pasūdyti, įberti prieskonių, gerai išmaišyt – ir viskas

O ilgesniam laikymui, žiemai tiks šis receptukas.

Reikia:

4 kg virtų burokėlių,
1,5 kg pomidorų,
0,5 kg paprikų,
1,5 kg svogūnų,
100 g česnakų,
200 g cukraus,
3 š. druskos,
200 g acto,
500 g aliejaus.

Kiekiais galima šiek tiek varijuoti – ko daugiau turi, to ir dedi, arbe nededi to, kas nepatinka. Dėl druskos, cukraus – ragauti reikia, kad pačioms skanu tiesiog būtų.
Burokėliai pjaustomi šiaudeliais, nulupti pomidorai, paprikos – kubeliais, svogūnai, česnakai – smulkiai. Viskas kraunama puodan, maišant kaitinama, kol užverda.Užvirus – dar 10-15 min. Karštą masę dedam į stiklainius, užsukam.
Laikosi ilgai , skonis kiek kitoks nei įprastų marinuotų burokėlių.

Virjes

 SU OBUOLIAIS MARINUOTI BUROKĖLIAI

1 kg burokėlių,
1kg morkų,
1kg antaninių obuolių,
1kg svogūnų,
apie 1 ltr aliejaus.

Ant susmulkintų svogūnų pilame aliejų ir troškiname (reikia, kad svogūnai būtų apsemti), po to sudedame supjaustytas apvirtas morkas, apvirtus burokėlius pjaustom kvadratukais (per tinklelį), dedam supjaustytus obuolius(luptus arba ne- kaip kam patinka)
Paskaninam druska , pipirais pagal skonį, keliais lauro lapeliais. Troškiname, kol suminkštėja obuoliai. Tuomet – į stiklainius ir į …slėptuvę 🙄 😆

Noriu perspėti, kad daržoves nebūtina apvirti iki visiško suminkštėjimo, gali būti ir kietokos – galutinai suminkštės besitroškindamos aliejuje.

tetulė

BUROKĖLIŲ LAPKOČIŲ MALTINUKAI

Studentavimo metais, nors nebuvom jie nei alkani, nei ką, grynai “iš durnumo” kažkas sugalvojo, o paskui visi bandėm kartoti.:P

Raudonųjų burokėlių lapkočius reikia susmulkinti, įmušti kiaušinį, pridėti druskos, nemažai prieskonių, berti miltų tiek, kad tešla būtų kiek tirštesnė nei blynams .. Šaukštu semi ta “makalošę”, dėti kaip bulvinius blynus įkaitintan aliejun keptuvėje. Kepi iki apskrus. Žinokit, skamba visiškai kvailai, bet skonis – normalus. 😛 😛 😛 Kažkas panašaus, kaip kopūstų maltinukai.

panašūs įrašai

One Response to “Marinuoti burokėliai ir …jų lapkočių maltinukai”

  1. Paprikos says:

    Vien jau iš to, kad paprikos į sudėtį įeina galiu spręsti, kad bus labai labai skanu!:))

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011