Jolantos mamos marinuota lašiša

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 8 , reitingas: 4.75 iš 5)
Loading...

Giedrė J.( OMNI.LT )

Šiuo būdu paruošta lašiša išsaugo puikų, subtilų skonį. Net ir iš šaldiklio ištraukta žuvis būna tokia gaivi, taip kvepia jūra ir vėju, kad jos sunku atsivalgyti. Nėra ko stebėtis, nes receptas perimtas iš Jolantos, tiksliau, iš jos mamos, kuri draugauja su estėmis, suomėmis bei norvegėmis ir dėl to žino ne vieną šiaurės žvejų kulinarinę gudrybę.

Nusipirkite parduotuvėje didelį gabalą atšaldytos lašišos su visa oda, bet geriau be galvos ir be kaulų. Jei parsinešėte namo visą žuvį, teks papildomai paplušėti – nupjauti galvą, uodegą, padalijus pusiau išimti nugarkaulį bei kuo atidžiau išrakinėti smulkesnius kauliukus. Mat marinuoti reikia tik filė.

Marinavimui naudojama druska, cukrus, citrinos sultys, malti juodi arba balti pipirai (nedaug) ir krapai (nebūtinai). Kaip apskaičiuoti kiekius?

Kilogramui žuvies reikia geros saujos druskos ir tiek pat cukraus. Atitinkamai dviems kilogramams – po dvi saujas vieno ir kito, trims – po tris ir t.t. Citrinos, pipirų ir krapų kiekis nustatomas savarankiškai eksperimentuojant. Tik vertėtų prisiminti, kad prieskonių kaip visada geriau pamažinti negu padauginti. Ypač kai šiuo atveju pipirai ir krapai gali nuslopinti jūros dvelksmą.

Įtrintą žuvį parą laikykite vėsiai, bet nelabai šaltai (žemoje pliusinėje temperatūroje). Paskiau galite atsipjauti gabalėlį paragauti, o likusią žuvieną įvyniotą į kepimo ar kokį panašų popierių sudėkite į šaldiklį. Prireikus pjaukite po gabalą, kurį pjaustykite plonytėlėmis skiautelėmis ir dėkite ant sviestu pateptos bandelės.

Nepamirškite užspausti citrinos!

 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011