PAPRASTA ŽEMAITIŠKA ŽUVIENĖ

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 6 , reitingas: 4.83 iš 5)
Loading...

Teta,

Menkė,
manų kruopos,
svogūnas,
actas ar citrinos sultys,
kvapnieji/kartūs pipirai,
lauro lapai,
krapai,
druska,
bulvės su lupenomis.

Išvalytą, supjaustytą gabalais menkę -su galva ir pelekais, su visais prieskoniais – verdame apie 10-15 min. Išimame žuvį, nuimame nuo kaulų, išrenkame smulkias ašakas, sultinį nukošiame per sietelį. Užverdame sultinį, įberiame saujelę manų kruopų (jų turi būti labai mažai, tik kad sultinys taptų glitesnis). Išvirus manams, sudedame žuvies  gabaliukus, pagal skonį įpilame acto ar citrinos rūgštelės, užverdame ir išjungiame. Į lėkštę dedame grietinės, krapų, įpilame sriubos su žuvies gabaliukais ir valgome su nuluptomis virtomis bulvėmis.

panašūs įrašai

2 Responses to “PAPRASTA ŽEMAITIŠKA ŽUVIENĖ”

  1. viola says:

    🙄 turetu buti labai skanu,todel kad aš megstu česnakus,svogunus,ir aplamai daug preskoniu dedu,kada gaminu valgyt 😛

  2. Pirellikiss says:

    Mano mociutes nuostabioji zuviene 🙂

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011