Dar vienas originalus ir labai skanus LAŠIŠOS gaminimo būdas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

( iš OMNI.LT )

Kasdien tokio patiekalo tikrai neruošite, bet ypatingomis progomis (ypač kai po švenčių lieka šiek tiek putojančio vyno atkimštame butelyje) prisiminkite šį restorano ”Gras’as” (Vokiečių g. 2, Vilnius) siūlomą receptą. Papildomos ir pakankamai svarbios šio patiekalo sudedamosios dalys:

Lašisos filė reikės 600 gr, putojančio vyno 400 ml, greipfruto 400 gr, virtų apkeptų bulvių 400 gr ir druskos, baltų pipirų, petražolių, šaukštelio citrinų sulčių. Taip pat 100 gr. sviesto ir žiupsnelio cukraus pudros – šio kiekio turėtų užtekti keturioms porcijoms.

Lašisos file be odos pagardiname druska, pipirais ir apkepame ant sviesto iš abiejų pusių. Tada supilame putojantį vyną ir patroškiname apie 4 min. Vėliau išimame lašišą, įdedame cukraus pudrą ir maišant gariname iki tol, kol liks trečdalis skysčio. Tada nuimame nuo ugnies, sudedame šaltą sviestą ir išplakame arba stipriai išmaišome (gausis labai skanus padažas). Greipfrutą pjaustome dideliais griežinėliais ir apkepame svieste, bet labai trumpai – tik tiek, kad sušiltų. Virtas bulves taip pat apkepame svieste iki auksinės spalvos.

Patiekdami greipfrutą sudėliojame aplink lekštės centrą. Viduryje dedame bulves ir lašišą. Papuošiame žaluma ir įdedame riekelę citrinos. Skanaus!
 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011