VIRTAS KARPIS AR LAŠIŠA BALTAME PADAŽE

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 6 , reitingas: 4.67 iš 5)
Loading...

Valkatinė

Taigi – pradžia banali, kaip mūsų gyvenimai :). Į  puodą su verdančiu vandeniu sumetam: svogūną, lauro lapelį, druskos, pipirų, 4-5 nemažas morkas (jei karpiui, lašišai -nebūtinai), idealu, jei turim šviežių ar bent sūdytų (džiovintų) krapų.
SULTINĮ VERDAM TOL, KOL IŠVIRS VISOS DARŽOVĖS. Po to daržoves išgraibom, sumetam į nuovirą žuvį. LABAI SVARBU, kad sultinys tik trečdaliu- ne daugiau –  apsemtų žuvį, perteklių išpilam arba naudojam kitiems tikslams.Tiek karpį, tiek lašišą, supjaustytus nemažais porcijiniais gabalais, verdame ant mažos ugnies iki suminkštės -maždaug 10 -15 min. Jei yra uodega ir galva -labai puiku, sultinys bus glitesnis(tik žiaunas nepamirškit pašalint…). Po to žuvį išimame, kaulus –lauk (karpio atveju gali praversti ir,  pvz., pincetas – smulkmei išrankioti). Sudeliojam į indą, kuriame tieksime į stalą.Lašišą gausiai apliejam citrinos sultimis.Ant karpio dar uždedam burokine tarka sutarkuotų virtų morkų sluoksnį.

IMAMĖS PADAŽO GAMYBOS:
  Ant silpnos ugnies ištirpiname puodelyje maždaug 100 gr sviesto, mažą indelį grietinės.Įpilam 2-3 šaukštus žuvies nuoviro. Jei atrodo, kad trūksta sūrumo – dar pasūdom. Po to į šią masę sumetam 4-5 kietai virtus, smulkiai sukapotus kiaušinius.Viską gerai išmaišome, palaikome, kol pradės “norėti” :mrgreen: virti (bet ne užviriname…) – t.y. iki pradės kilti ir putoti.
Tuomet be “mieros” 😆 primetame smulkiai kapotų , geriausiai –  šviežių  krapų ir karštu padažu apipilam žuvį.Skanu ir karštam pavidale. Bet kaip šaltas patiekalas -tiesiog DIEVIŠKAS -jau daug metų pirmiau, nei netgi silkės nunyksta nuo stalo.
Taigi, tokiu atveju dar papuošiam morkomis, citrinos griežinėliais ir kitais fantazijos “perlais” bei pernakt palaikom šaltai – kol sustengs.
O iš sultinio bus puiki žuvienė arba… skanus drebutis. Gaila, kad nedaug… :))))

panašūs įrašai

One Response to “VIRTAS KARPIS AR LAŠIŠA BALTAME PADAŽE”

  1. […] pjausčiau porcijiniais gabalais -kaip tortuką ir kiekvieną porciją atskirai baltu  padažu (http://www.skanausvisada.lt/wp/virtas-karpis-ar-lasisa-baltam-padaze- 92/) apliejau. Šiaip jau puošti (po to, kai apliejam padažu) galima įvairiai -pvz., virtų morkų […]

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011