Vištiena grietinės/garstyčių padaže
|2 komentarai
tetule
Vištienos krūtinėlė (gal gali būti ir kita kokia dalis),
svogūnas, morka, česnakas (gali būti, gali nebūti).
grietinė,
garstyčios,
cukrus,
druska,
pipirai,
svogūnlaiškiai, krapai, gal – petražolės.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti kubeliais (maždaug pusės degtukų dėžutės dydžio, galima ir kiek stambiau), mesti į įkaitintą aliejų, apskrudinti. Galima taip pat pakepinti ir svogūno, morkos, česnako, bet nebūtina. Pakepintus gėrius dėti į kitą keptuvę ar storasienį puodą, įpilti truputėlį verdančio vandens, keletą šaukštų grietinės, šaukštelį garstyčių (reikia ragauti, kiek norisi, kaip patinka), truputį cukraus, druskos, pipiriukų, nemažai svogūnlaiškių, krapų, trumpai pakaitinti, ir – PSIO :P.
Tik nereikia ilgai troškinti, nes vištiena – minkšta mėsytė, jau ir pakepinta – tai tik tiek, kad to padažiuko, prieskonių prisigertų.
labai skanu,ypac padazas
tikrai skanus patiekalas:)lengva ir greita:)