KAIMIŠKI SAUSAINIAI
|3 komentarai
Tetule
150 g riebalų (mano vaikystėj dėdavom 50×50 kiauliataukių ir margarino, bet dabar, manau, derėtų tik su margarinu apsieiti),
1 stiklinė cukraus,
4 šaukštai grietinės,
2 kiaušiniai,
1 trynys,
1 šaukštelis kepimo miltelių, miltų.
Margarino nelydyti, tik iki baltumo mediniu šaukštu jį ištrinti su cukrumi. Dėti su soda išmaišytą grietinę, kiaušinius, miltus. Labai tiktų ir viena kita sauja aguonų.
Jei kas dar turi tokias specialias sausainiams formuoti skirtas metalines juosteles, sukamas prie mėsmalės – valio, išeis tikri senoviški kaimiški sausainiai. Jei ne – tešlą galima iškočioti, pjaustyti rombais ar kitom figūrom, patepti plaktu kiaušinio baltymu, pabarstyti cukrum, rikiuoti ant miltais pabarstytos ar aliejumi pateptos skardos ir kepti, kol gražiai parus.
Aciu uz recepta.Tik nenurodomas miltu kiekis.Ar deti is akies ,ar tiesiog praleista ?Prasome patikslinti.
Is anksto aciu atsakyma
Gerda
Gerda, tiesiog nežinau, kaip tą kiekį tiksliai nurodyti. Na, tešla turi būti tokia – išminkoma, iškočiojama 🙂 Jei turite sausainių kepimo patirties, viskas pavyks.
O kam reikalingas tas vienas trynys? 🙂