ČIČINSKO KEPSNIAI
|1 komentaras
Tetule
Tešlai:
200 g varškės,
200 g virtų bulvių,
1-2 kiaušiniai,
1 stiklinė kefyro,
0,5 šaukštelio sodos,
Druskos, miltų.
Įdarui:
1 kg faršo,
Pipirų, druskos,
Kiaušinis.
Virtas bulves sutrinti, atvėsinti, išmaišyti su kiaušiniais, varške. Sodą sumaišyti su kefyru, pilti į masę, pasūdyti, berti miltų ir minkyti tešlą – tokio kietumo, kad lengvai kočiotųsi. Tešlą iškočioti beveik centimetro storio, pjaustyti poros pirštų pločio juostelėmis.
Faršą sumakaluoti su kiaušiniu, prieskoniais. Iš masės formuoti piršto storumo ir ilgumo gabalėlius, juos atsargiai apvynioti tešlos juostelėmis, juostelės kraštai turi „užlipti“ vienas ant kito. Kepsniukus virti įkaitintame aliejuje, kol parus. Valgomi ir karšti, ir šalti (labai tinka kelionėn įsidėti) – su padažais (kad ir elementariais kečupais), daržovėmis, geriausiai šviežiomis.
As parasiau savo recepta cia: http://ledireceptai.lt/receptai/cicinsko-kepsnys/136
Paskaitykit. Tikrai skaniai gavosi!