Kaip farširuoti lydeką
|komentarų nėra
irvela
Labas visoms
Kai gaminu kimštą lydeką, jokių teorijų ir taisyklių nežiūriu. Lydeką skrodžiu per pilvą, galvos nenupjaunu – tik išimu žiaunas. Skurą lupti pradedu nuo įpjovimo tiek iš vienos tiek iš kitos pilvo pusės link nugaros, pelekus ir uodegą palieku. Prikimšus papraščiausiai užsiuvu su paprastu baltu medvilniniu siūlu, kuris prieš dedant ant stalo labai lengvai išsitraukia. Jei netyčia kur pastaiko įpjauti, į pagalbą taip pat kviečiuos adatą su siūlu. Kulinarijos asės tokį mano lydekos kimšimą sukritikuotų, bet man taip papraščiau ir vaizdas dėl to nelabai nukenčia. Prieš verdant, stengiuosi lydeką gerai įvynioti į celofaną (dovanų popierių), kad į vandenį neišbėgtų iš verdamos lydekos visi skanumynai ir ji nepaliktų sausa. Paskutinį kartą tam reikalui panaudojau kepimo rankovę. Nežinau, bet gal tam virimui tiktų ir garpuodis. Sėkmės kemšant lydeką.