VIŠTIENA SU APELSINAIS
|komentarų nėra
Spurga
Imam vištienos file arba pjaustytą viščiuką, apelsiną, kokias 5 bulves, porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir prieskonių – saldžiosios paprikos, rozmarino, druskos, pipirų, cinamono.
Pjaustytą vištieną ištrinam prieskoniais, nutarkuojam pusę apelsino žievelės. Tos pusės apelsino sultis išspaudžiam ant vištienos, kitą pusę supjaustom griežinėliais. Bulves taip pat pjaustom griežinėliais ir sumaišom su besimarinuojančia vištiena ir supjaustytu apelsinu. Viską sudedame į riebalais išteptą skardą ir 40 minučių pašaunam į orkaitę.
P.S.: aš visa tai atlikau garpuodyje, viskas pasigamino per 30 min. – net ir sudėta keliais sluoksniais. Tik tokiu atveju aliejaus nereikia.