Gedimino Kirkilo žuvienė
|1 komentaras
800 g. įvairios smulkios žuvies,600 g lydekos, 4 vidutiniai svogūnai, 6 vidutinės bulvės, 1 šaukštas sviesto.
Prieskoniai:petražolės, pipirai, lauro lapai, druska
Užkaičiu vandenį.Lydekas nuplaunu, išdarinėju kaulus ir supjaustau gabalėliais.Tada nuplaunu smulkias žuvis, jas išdarinėju ir kartu su lydekų kaulais dedu į verdantį vandenį.Virti reikia apie 1 val.Vėliau sultinį perkošiu, sudedu pjaustytas bulves,per pusę perpjautus svogūnus bei lydekų gabalėlius.Verdu apie pusvalandį.Baigiant virti įberiu pipirų, lauro lapų ir druskos.Išvierus puodą nukeliu, įdedu sviesto ir palaikau uždengtą 5 min.Skanaus.
(iš socdemų leidinuko)
nu nx nesamone kokia kirkilo dar cia skaitosi..asilo zuviene:)))