Kiaulienos sprandinė a la “kinietiškai”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 8 , reitingas: 3.50 iš 5)
Loading...

Markeris  
 Sprandinę supjausčiau gan plonai ir  stipriai išmušiau. Tada  dar pasmulkinau -maždaug 2×3 cm gabaliukais ir užpyliau SOJOS padažu. Jokių  prieskonių daugiau nereikia.
Mesą palikau marinuotis. 

 Supjausčiau plonomis juostelėmis 2 morkas, 1 žalią papriką – kiek stambiau, konservuotų ananasų.
Pirmiausia apkepinam morką (juostelės neturi  visiškai suminkštėti – tokios pusiau minkštos), tada įmetam papriką ir prieš pat pabaigą – konservuotus ananasus. Taigi daržovęs apkepinam, atidedam į šoną.

 Mėsytę, pasimarinavusią sojos padaže, apvoliojam krakmolo ir miltu mišinyje (50/50) ir apkepinam iki traškumo (aš kepinau keliomis porcijomis, nes viskas iškart  netilpo ). Gabaliukai ir turi išlikti pailgi.

Kol mesytė kepa, gaminam

 PADAŽĄ : imam apie 0,5 stiklinės kečupo (ėmiau Heinz), tada įpilam ten apie 1 arbatinį šaukštelį  cukraus, balzamiko acto. Aš dar dėjau čili pipiriukų (man patinka aštriau). Padažas turi gautis tokio aitroko skonio pradžiai.

 Kai mėsą iškepam, verčiam visą į keptuvę, ten pat apkeptas daržoves bei padažą. išmašom, paragaunam .Jei padažo buvo per mažai, tai kol viskas pradės troškintis, dar  pagaminam. Troškiname viską sumaišius 10 min. Patiekiame su ryžiais.

panašūs įrašai

11 Responses to “Kiaulienos sprandinė a la “kinietiškai””

  1. Donata says:

    Super receptas! Paprastas ir labai skanus. Jau isbandziau 🙂 Aciu autoriui.

  2. sigis says:

    Super receptukas.Didelis ačiu.

  3. Natasha says:

    Labai skanu,tik pagaminau.neturejau paprikos ir ananasu,bet ir be ju SUPER.

  4. gedukas says:

    o gal galetumet tixliau paaiskint kaip su tuo padazu parasyta 0,5 stiklines ar litro ? ir kiek atcto ?

  5. Markeris Markeris says:

    Labas Geduk. puse STIKLINES kecupo. ir po sauksteli visko kito (cukraus, balsamico)

  6. irma says:

    as kitoki meginau padaza, bet gan saldus bus jei padauginsit sulciu ir cukraus

    1/3 stiklines keciupo
    1/2 sriklines cukraus
    1/2 stiklines acto (as maisau acta ir vyna nes nuo acto stiprus kvapas ir aitrokas skonis)
    1 saukstas krakmolo
    1/4 stiklines ananasu sulciu (tinka sunka is skardines su ananasais)
    ananasu
    megstantys astriau gali idet kelis rasus astraus padazo ar prieskoniu ziupsneli

    cukru, vyna, acta, ir keciupa supilat i inda ir maisant uzvirinat, krakmola arskiedziat trupuciu vandenio (3 saukstais) ir palengva pilat i uzvirinta skysti palengva maisant kad nesusoktu gabalais, baigus idedam ananasu 🙂 vuolia – saldziarugstis padaziukas

  7. fluxsoap says:

    siandien bombarduosiu virtuve 😀 gaminsiu sia keulena

  8. Markeris Markeris says:

    sekmes 🙂 fluxsoap, parasyk kaip sekesi 🙂

  9. migle migle says:

    IRMA,
    vo cE tai man įdomu -vynas+actas -nes mano praktikoj tai vynas su actu “suactėja” ir gaunasi kažkas ne taip 🙄 Ar tavo pateiktoj kombinacijoj tikrai vykęs reikalas?

  10. R. says:

    Receptas tikrai puikus. Kas liecia acta – naudokite gera acta – tikrai nereikia vyno dadeti. maximoje buna “blue dragoon” ryziu actas. Tokiems dalykams labai tinka – biski pakaitinus nebelieka aitrumo, lieka tik tai ko reikia svelnus aromatas ir ir rugstele. Kita alternatyva – bet koks, taciau tikrai kokybiskas actas (toks kokio nebijote ant salotu slakstyti)….
    Paprastesnis padazo receptas:
    Uzkaitinate vandens, idetate cukraus (daug), krakmolo. Kaitinant gaunasi kazkas panashaus i kisieliu. jei atsiranda gumuliuku kurie neishsimaiso – nepergyvenkite. I ta kisieliu pilate gero acto, kaitinate… pasidaro skaidrus kaip sirupas. Jei megstat astiau – galima iberti cili.
    Padaza uzpilti ant mesos su darzovem pries pat pateikiant. (jei yra gumulu – tiesiog perkost per sieteli)
    Tada patiekalas labai graziai (svariai atrodo – kaip su “glazura”)

  11. giedrius says:

    nesamone, mesos negalima must.

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011