TROŠKINTI UPĖTAKIAI, ĮDARYTI GRYBAIS
|komentarų nėra
teta
1 kg upėtakių,
30 g džiovintų baravykų,
2,5 š.tirpinto sviesto,
3 š.miltų,
3 šaukštai grietines,
morka,
salieras( 1 mažas ar ½ didesnio gumbo),
petražolės,
2 svogūnai,
druska.
Per pakaklę upėtakiai išvalomi, įtrinami druska, prikemšami įdaro ir užsiuvami.Apvoliojami miltais, apkepami svieste, sudedami į troškintuvą ir su prieskoninėmis daržovėmis ištroškinami.Baigiant troskinti, supilama grietinė.
ĮDARUI: išmirkyti baravykai apvirinami ir smulkiai supjaustomi.Pridedama svieste pakepintų svogūnų, išmaišoma.
Jie tiekiami(atsargiai išėmus siūlą )pašildytame pusdubenyje, užpylus padažu,kuriame buvo troškinti.
Garnyras:bulvės,makaronai ar žalios salotos.
ŠUTINTAS UPETAKIS -su raudonų serbentu sultimis ir džiūvėsėlių padažu;
VIRTAS UPETAKIS – su citrina, gelsve, krienais.